Zumba Fitness este Ritm, Tonifiere, Veselie, Prietenie, Curaj, Sanatate, Dorinta De A Trai Fabulos fiecare clipa a vietii noastre!!!

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino și creat de către cunoscutul dansator și coregraf columbian, Alberto "Beto" Perez, în cursul anilor '90. Zumba implică o combinație între elemente ce țin de dans și elemente din sfera fitness-ului. Coregrafia Zumba încorporează mișcări de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton si mambo. Sunt incluse și exerciții de squat și streching. Dupa succesul pe care l-a cunoscut în SUA, Zumba s-a răspândit cu rapiditate în întreaga lume, astfel încât, în iulie 2009, programul de dance-fitness a ajuns să fie predat de 30.000 de instructori autorizați in 75 de țări, din Canada până în China. În România au apărut primele clase autorizate de Zumba în 2010, în locații precum București, Sibiu, Cluj, Oradea, Alba-Iulia, Brașov, fiind în continuă extindere.

Zumba este practic rezultatul unui "fericit accident", așa cum descrie însăși fondatorul întregului concept. În 1986, Beto Perez, instructor de fitness în orașul său natal Cali, Columbia, și-a uitat caseta cu muzica sa clasică pentru cursul de aerobic pe care îl preda. Soluția pe care a găsit-o a fost să utilizeze muzica pe care o avea la dispoziție în acel moment și pe care o asculta de obicei în mașină (salsa și merengue), improvizând un program de aerobic ieșit din tiparele tradiționale. Întrucât acea ședință de dance-fitness a avut un impact extraordinar printre cursanți, Beto a concretizat ideea într-un nou program revoluționar de fitness, intitulat "Zumba Fitness Party". Zumba, în Columbia, este un argou pentru distracție și se traduce sub expresia: "să te miști repede".

După succesul cunoscut în Columbia, Beto s-a mutat în 2001 în SUA, mai precis în Miami, Florida, unde a făcut echipă cu Alberto Perlman și prietenul său din copilărie Alberto Aghion, înființând compania Zumba Fitness. Cei trei au produs un film demonstrativ în urma căruia conceptul a fost descoperit și înregistrat de către compania Fitness Quest, în vederea inițierii unei campanii directe de marketing și creării unei linii de filme pentru practicarea mai facilă a acestui sport, acasă, așa numitele home videos. Rezultatul imediat al campanei derulate s-a concretizat în reușita de a vinde peste un milion de DVD-uri în șase luni. În 2005, a luat naștere Zumba Academy, cu scopul de a licenția instructori autorizați de Zumba, care aveau, în urma absolvirii, posibilitatea de a preda cursuri de Zumba Fitness.

Muzica este principalul element care te electrizeaza intr-o clasa de Zumba Fitness, ii conferă acesteia originalitate si o energie exploziva, asa ca nu ezitati, alaturati-va programului de top din lumea fitness-ului!

Zumba Fitness The World's Leading Branded Fitness Program.